Sain viime viikonlopuksi ison kakku tilauksen. Tein kolme isoa ja yhden pienemmän mansikkatäytekakun sekä kolme liha- ja kaksi kala-voileipäkakkua.
Työn määrä oli aika valtava, mutta onnekseni sain avuksi pojan tyttöystävän Essin .
Aloitin työt jo torstaina paistamalla kakkupohjat, jotka ilokseni jopa onnistuivat loistavasti! Kikkana tuntui olevan munien kunnollinen vatkaus!! Ohjeena oli ''saman verran kaikkia''. Kuvassa edessä seitsemän munan kakut, takana vasemmalla kuuden ja oikealla kolmen kakut.
Ja homma jatkui mansikoiden perkuulla! Noin 7kg meni mansikkaa näihin!!
Tässä kaksi valmiina - lisään kaksi muutakin myöhemmin.
No niin - tässä ne toisetkin kaksi. Punasella lautasella se pienin kakku.
Hyvin oli kuulemma maistunut, 84 henkilöä näitä oli syönyt eikä yhtään jäänyt yli!!
Täytteinä näissä muuten oli runsaasti mansikan paloja ja valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Yhdistä suklaa munavaahtoon ja sen sekaan Vispivaahto, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Tällä moussella on aina taattu menestys!! :)
Ohjeen olen ottanut Hellapoliisilta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.