Kahvipöydässä oli myös tämä meidän perheen kestosuosikki!
Usein käytetty ohje on Pirkasta - vähän muunnellen:
Pohja:
2 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen.Paista irtopohjavuuassa 175-asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia.
Poista pohja vuuasta - pese vuoka ja vuoraa puhtaalla leivinpaperilla.
Kostuta pohja.
Tee suklaamousse:
150g maitosuklaata
50g tummaa suklaata
2,5dl FloraVispiä
½dl sokeria
Sulata suklaat. Vatkaa FloraVispi vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla. Kaada suklaamousse kakkupohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.
*alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan laittamaan sekaan myös liivatetta,mutta olen todennut sen turhaksi,koska suklaa kyllä kovettaa täytteen!*
Tee herukkamousse:
3 liivatelehteä
200g pakasteherukoita (tai puolukoita)
2,5dl FloraVanillaa
1dl sokeria
Laita punaherukkamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata herukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta sokerilla. Vatkaa FloraVanilla vaahdoksi. Sekoita vaahto puolukkasoseeseen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet.Kaada seos puolukkavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen.
Kaada puolukkamousse suklaamoussen päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä muutama tunti. -sasu-
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.